83 λεπτά που αποδεικνύουν οτι η μόδα είναι πολλά παραπάνω από απλά ρούχα και αξεσουάρ!

Tesoro

Tesoro

“Η κοινωνία μας έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τα ρούχα, τα μαλλιά, τα αξεσουάρ, και γενικά τη μόδα με έναν πολύ πρακτικό τρόπο. Σήμερα, θα σας αποδείξω γιατί αυτό είναι απόλυτα λάθος…”


Και κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η ομιλία της Μaria Raveendran στο TEDxUTSC όταν καλέστηκε μέσα σε 15 λεπτά να εξηγήσει τη σημασία της μόδας. Γιατί τα ρούχα και τα αξεσουάρ που φοράμε, ο τρόπος που αποφασίζουμε να φτιάξουμε τα μαλλιά μας ή το χρώμα που θα βάψουμε τα νύχια μας, μπορούν να αλλάξουν ή και να μεταλλάξουν τη ζωή μας. 

Από την απαρχή του κόσμου και τους πρώτους ανθρώπους, τον Αδάμ και την Εύα, τα ρούχα είχαν έναν και μοναδικό σκοπό, να καλύπτουν το ανθρώπινο σώμα. Κομμάτια ύφασμα πιασμένα μεταξύ τους με ειδικούς δεσμούς αποτέλεσαν την απαρχή της μόδας, η οποία μετά φυσικά και μετεξελίχθηκε, με πιο ιδιαίτερες υφάνσεις και κοσμήματα ως ένδειξη πλούτου. 


Τι γίνεται όμως πέρα από αυτό; Πέρα από το πρακτική πλευρά του fashion; 


“Change your wardrobe, change your life,” υποστηρίζει η Gillian Dunn και βασίζει όλη της την ομιλία γύρω από το εσωτερικό κομμάτι της μόδας. Εκείνο δηλαδή που ξεφεύγει από τη βασική ανάγκη για ένδυση και προχωρά ένα βήμα παραπέρα, στην ανάγκη να νιώθουμε όμορφοι, να νιώθουμε ωραία με τον εαυτό μας και στην τελική, να έχουμε αυτοπεποίθηση. Όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας, πως αυτός δηλαδή μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρχίζουμε να μην συμβιβαζόμαστε, να κυνηγάμε το καλύτερο. Και κυνηγώντας το καλύτερο, επιτυγχάνουμε όλο και περισσότερους μικρούς στόχους στην πορεία μας για την κορυφή. 


Ξεκινώντας λοιπόν από την ίδια μας την ντουλάπα, καταλήγουμε σε μία ριζική αλλαγή τρόπου ζωής, με αλυσιδωτά γεγονότα που οδηγούν το ένα στο άλλο. Γιατί αυτό ακριβώς είναι και η μόδα. ‘Εμπνευση, όνειρο, προσδοκία. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, “Who am I and how I want to show up in the world?” και ας ξεκινήσουμε να ντυνόμαστε σαν τον άνθρωπο που είμαστε ή που θέλουμε να γίνουμε!


Και επειδή μία καλή πηγή έμπνευσης είναι πάντα απαραίτητη, αφιερώστε 83 λεπτά από την καθημερινότητά σας σε σπουδαίες ομιλίες γυναικών που δίνουν στον όρο “fashion” τον πολύπλευρο και πολυδιάστατο χαρακτήρα που του αρμόζει.


#1 - The Power of Fashion | Maria Raveendran | TEDxUTSC

Μέσα από την προσωπική της ιστορία, η Maria Raveendran, διηγείται πως από μία εσωστρεφής έφηβη που μετά βίας μιλούσε μεταλλάχθηκε σε μία επιτυχημένη ερευνήτρια και γιατρό, αλλάζοντας απλά την γκαρνταρόμπα της!

#2 - Fashion your future: Think more like a fashion designer | Suzi Vaughan | TEDxQUT

Ζούμε σε μία εποχή ανατρεπτικών αλλαγών και αβεβαιότητας. Αν λοιπόν το «design thinking» είναι το “the new black”, τότε η σκέψη σαν σχεδιαστής μόδας μπορεί να είναι το “next big thing!”! Μία υπέροχη ομιλία που παίρνει τις απαρχές της σχεδιαστικής σκέψης και τις μεταφράζει σε μια σειρά από πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας για να σας βοηθήσουν να σκεφτείτε πιο αισιόδοξα σε περιόδους αβεβαιότητας και ασάφειας.

#3 - The Link Between Personal Style and Identity | Molly Bingaman | TEDxUMKC

Συνδέοντας τη γλώσσα του design με στοιχεία από τα μαθηματικά και τη φυσική, η Molly Bingaman και η ομάδα της, έχουν δημιουργήσει μια ριζοσπαστική νέα προσέγγιση στο styling που διδάσκει στους πελάτες πως να επιλέγουν τα ρούχα, τα χτενίσματα και το μακιγιάζ που αντιπροσωπεύουν καλύτερα αυτό που είναι.

#4 - Change Your Closet, Change Your Life | Gillian Dunn | TEDxWhiteRock

Ζούμε σε αφθονία, αλλά υποφέρουμε από μια νοοτροπία σπανιότητας. Χρησιμοποιώντας έρευνα, προσωπική εμπειρία αλλά και ιστορίες, η συγκεκριμένη ομιλία μας εξηγεί γιατί ως άνθρωποι επιλέγουμε να “αποθηκεύουμε” αντί να χρησιμοποιούμε και μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να επιλέγουμε καθημερινά τι είδους ζωή θέλουμε να ζήσουμε.

#5 - Dressing for confidence and joy | Stasia Savasuk | TEDxPortsmouth

Σε αυτή τη συγκινητική και άκρως προσωπική ομιλία, η Stasia Savasuk μοιράζεται πώς προσπάθησε να προστατεύσει την 5χρονη κόρη της —η οποία είχε σωματικές δυσκολίες— και να την βοηθήσει να ταιριάξει στην κοινωνία, φορώντας της το πιο όμορφο μικρό φορεματάκι που μπορούσε να βρει. Όταν όμως η κόρη της της ζήτησε ένα πουκάμισο με κουμπιά και παπιγιόν, συγκλονισμένη κατάλαβε πόσο σημαντικό είναι το στυλ για την αίσθηση του εαυτού μας!

Tesoro by Kalliopi Katsoulidi!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Καλάθι αγορών
Επιστροφή στην κορυφή